ZUPA Z BOBU I KASZY JĘCZMIENNEJ

2 ziemniaki średniej wielkości, 1 marchew, szklanka młodego bobu, 1 ce­bula, 5 suszonych borowików, szklanka kaszy jęczmiennej, 1 żółtko, li­stek laurowy, pół szklanki śmietany, łyżeczka masła, sól.Ziemniaki i marchew obrać, pokrajać, zalać wodą (21), dodać opłu­kany bób oraz cebulę. Gotować do miękkości, po czym przecedzić przez sitko. Warzywa przetrzeć i z powrotem włożyć do wywaru, w którym się gotowały. Kaszę jęczmienną opłukać, wymieszać z su­rowym żółtkiem i włożyć do zupy. Grzyby dobrze umyć, posiekać w bardzo cienkie pasemka i też dodać do zupy. Całość osolić i go­tować na bardzo słabym ogniu przez 25 min. Przed podaniem do­dać masło i śmietanę.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)