ZUPA RYBNA Z USZKAMI

Zupa rybna z uszkami.1 kg różnych ryb, 2 cebule, szczypiorek z dymki, 2 listki laurowe, łyżka po­siekanego, zielonego kopru, pieprz, sól Ciasto na uszka: 1 jajko, mała cebula, 15 dag mąki, sól.Ryby oczyścić, dodać cebulę i listki laurowe, zalać 21 wody i goto­wać. Gdy szumowiny z powierzchni znikną (nie usuwać ich), zupa będzie gotowa. Ryby wyjąć, wywar przyprawić pieprzem, solą, po­siekanym szczypiorkiem oraz koperkiem i jeszcze raz zagotować. Ugotowane ryby oczyścić z ości i. kręgosłupów, przepuścić razem z cebulą przez maszynkę, dodać jajko, sól I pieprz. Z mąki i wody zagnieść ciasto, cienko rozwałkować, pokrajać w trójkąty lub kwadraty, układać na każdym po trochę nadzienia i formować usz­ka. Ugotować w osolonej wodzie, podawać jako dodatek do gorą­cej zupy rybnej.

 

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)