ZUPA JARZYNOWA

Mały kalafior, 20 dag fasolki szparagowej, pół szklanki zielonego grosz­ku, 2 marchwie, 2 duże ziemniaki, łyżka ugotowanego, posiekanego szpi­naku, 2 szklanki mleka, 2 łyżki mąki, 2 łyżki masła, natka pietruszki, sól.Zagotować 3 szklanki osolonej wody, dodać podzielony na różycz­ki kalafior, pokrajaną na talarki marchew, pokrajane w ko’stkę zie­mniaki i fasolkę szparagową. Gotować 20 min, po czym dodać zie­lony groszek i gotować dalej, aż jarzyny będą miękkie.Mąkę rozmieszać z zimnym mlekiem, dodać do zupy razem ze szpinakiem i zagotować. Po zdjęciu z ognia dodać masło i posieka­ną pietruszkę.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)