ZIEMNIAKI W MAŚLANKOWYM SOSIE

5-6 ziemniaków, 5 dag masła lub margaryny, 2 szklanki maślanki, 2 łyżki mąki, 2-3 kwaszone ogórki, łyżeczka drobno posiekanego koperku.Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i pokrajać w talarki. Masło lub margarynę stopić na patelni, dodać mąkę i zrobić złotą zasma­żkę. Wlać maślankę – ciągle mieszając – dodać obrane i drobno posiekane ogórki, talarki ziemniaków, posypać koprem i dusić pod przykryciem jeszcze 5 min. Uwagal Na Łotwie, a także na Litwie, podaje się takie ziemniaki do gotowanej lub smażonej ryby.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)