WYTRAWNI SMAKOSZE

Rosjanie są wytrawnymi smakoszami. Wiedzą doskonale, że o ja­kości dania decyduje przede wszystkim staranność jego przyrzą­dzenia. Sztuka ta wcale nie umarła: „Tylko ten, kto jest wędkarzem lub rybakiem, zna właściwy smak zupy rybnej; tej prawdziwej nie dostaje się w restauracji na porce­lanowym talerzu. Sam musisz ją sobie uwarzyć w okopconym ko­ciołku ze świeżutkiej ryby, która pachnie jeszcze rzeką. Do tłustej zupy dodaj świeżych ziemniaków, dla kwasu parę listków szcza­wiu, dla urody parę pomidorów, a jeszcze cebulę i pieprz, żeby w gębie paliła.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)