TORCIK „ROMASZKA” C.D

Przygotowanie kremu: Jajka wbić do glinianego garnczka, wsy- , pać cukier puder i ubijać trzepaczką na parze, aż utworzy się masa o konsystencji puszystego śniegu. Wówczas ostudzić. Masło utrzeć na puch i – ciągle mieszając – dodawać po łyżeczce masę jajeczną. Dla polepszenia aromatu można wlać kilka kropel olejku zapachowego, np. rumowego, arakowego lub waniliowego. Gotowe płaty ciasta i bezę smarować kremem i ułożyć w tortowni­cy lub na płaskim talerzu (beza powinna być w środku). Na wierz­chu pokryć kremem, przybrać „kwiatkami” z marcepanu i kandy­zowanych owoców. Do boków tortu przykleić małe beziki.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)