SPRAWA Z RYBAMI

Nieco inaczej przedstawia się sprawa z rybami. Dosyć pochopnie , ograniczamy niezwykłe bogaty w tym względzie repertuar kuchni rosyjskiej do dań najwykwintniejszych, przyrządzanych z ryb rzad­kich i – tym samym – drogich, do owych łososi, jesiotrów i kawio­rów. Chętnie polujemy na rosyjskie konserwy rybne, zapominając, że tylko kraj o wielkich tradycjach kulinarnych może dojść do takie­go mistrzostwa w ich przyrządzaniu. Tradycje te bardzo silnie związane są z basenem Morza Bałtyckiego. Nie zapominajmy, że dziś jeszcze obszar Bałtyku daje Związkowi Radzieckiemu aż 45% wartości globalnej produkowanych konserw, filetów i ryb mro­żonych.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)