ŚLEDŹ MARYNOWANY, SAŁATKA Z ŁOSOSIA

4 śledzie, filiżankaoctu winnego, 2 łyżki cukru pudru, 2 cebule, kawałek chrzanu, kawałek korzenia imbiru, łyżka ziaren gorczycy, 2 listki laurowe.Śledzie wymoczyć, przepołowić, obrać zę skórki, usunąć kręgo­słupy i ości. 2 octu z cukrem ugotować zalewę, dodając chrzan, im­bir, gorczycę i listki laurowe. Śledzie pokrajać na kawałki o długoś­ci 3 cm i zalać ostudzoną zalewą. Odstawić na 2 dni w chłodne miejsce. 12-15 dag płatów wędzonego łososia, 2 jajka, kwaszony ogórek, pół szklanki ryżu, pół szklanki majonezu, łyżka posiekanego koperku, sól.Jajka ugotować na twardo. Ryż zalać szklanką wrzącej wody i ugo­tować na sypko. Łososia pokrajać na małe kawałeczki, wymieszać z pokrajanym w kostkę kwaszonym ogórkiem, posiekanym jajkiem i ryżem. Przyprawić solą i posiekanym koperkiem, polać majone­zem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)