SAŁATKA RYBNA Z GALARETKĄ

25 dag ugotowanej ryby (rozmaite gatunki), 2 dag żelatyny, łyżeczka utar­tego suchego chrzanu, bardzo mały seler, 3 jajka, szklanka soku pomido­rowego, 2 łyżki octu (10%), 6 łyżek majonezu, pieprz, sól, cebula.Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody, wymieszać z sokiem pomidorowym, dodać chrzan, ocet, sól i pieprz oraz sok wyciśnięty z cebuli. Wstawić na 1 godz. do lodówki, aby galaretka skrzepła. Gotowane ryby oczyścić z ości i rozdrobnić. Jajka ugotować na twardo. Ugotować także seler i pokrajać w talarki. Zastygniętą ga­laretkę, pociąć na kwadraciki, wymieszać z kawałkami ryb, sele­rem I pokrajanymi w ósemki jajami, przełożyć do małych naczynek lub szklanej salaterki. Przed podaniem przybrać majonezem I ga­łązkami zielonej pietruszki.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)