SAŁATKA RYBNA

15 dag gotowanej, smażonej lub pieczonej ryby, 2 ziemniaki, 2 marchwie,1 pietruszka, mały seler, ćwiartka białej kapusty, kwaszony ogórek, burak ćwikłowy, pół szklanki drobnej białej fasoli, 1/3 szklanki oleju, 3 łyżki octu winnego, cukier, sól.Marchew, pietruszkę, seler, ziemniaki, buraczek i fasolę ugoto­wać. Kapustę drobno poszatkować, posypać solą, wybić tłucz­kiem, skropić 2 łyżkami octu winnego i postawić w chłodnym miej* scu na 30 min. Ugotowane warzywa obrać i pokrajać w drobną ko­stkę, w ten sam sposób rozdrobnić rybę i obrany kwaszony ogórek. Wszystkie składniki wymieszać. Z oleju, odrobiny cukru i soli spo­rządzić sos, polać nim przygotowaną sałatkę, przybrać marynowa­nymi grzybkami, talarkami jajek na twardo i posiekaną zieleniną.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)