RYBA NADZIEWANA KASZĄ

1 kg ryby, szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej lub gryczanej, szklan­ka oleju, 2 cebule, pieprz, sól, kilka ziaren jałowca.Rybę sprawić, odciąć łeb i przez powstały otwór wyjąć wnętrznoś­ci. Wymyć, osolić, od środka natrzeć tłuczonym jałowcem. Cebulę pokrajać jak najdrobniej, przyrumienić na odrobinie oleju, przyprą- wić solą oraz pieprzem, wymieszać z kaszą. Przygotowanym far­szem nadziać rybę, otwór spiąć cienką gałązką jałowca. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć rybą w całości. Można podawać ją na gorą­co albo na zimno.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)