PRZEKĄSKA Z KILEK I ZIEMNIAKÓW

7 ziemniaków jednakowej wielkości, łyżeczka mielonego kminku, 20 dag kilek, 1 gotowana marchew, cebula, 1 kwaszony ogórek, 2 łyżeczki majo­nezu, łyżka dobrej kwaśnej śmietany, pół łyżeczki mielonej kolendry.Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i wybrać łyżeczką część miąższu, aby powstały wgłębienia. Kilki umyć, wyjąć wnętrzności i kręgosłupy, przepuścić przez maszynkę razem z miąższem ziem­niaczanym, ugotowaną marchwią i cebulą. Masę wymieszać, do­dając zmieloną kolendrę.Wydrążone ziemniaki wypełnić przygotowaną masą, ułożyć na półmisku, zalać majonezem wymieszanym ze śmietaną, oprószyć mielonym kminkiem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)