Piwo

Ile miejsca poświęcić piwu? Po jego oszałamiającej karierze w la­tach 90., kiedy to z pogardzanego napoju, źle serwowanego i złej ja­kości, sprzedawanego w osławionych budkach, stało się ono napojem w pełni szpanerskim! Po tym „zachłyśnięciu się nowością” przyjdzie uspokojenie. Wtedy po piwo nie będzie ruszać cały naród z kobieta­mi włącznie, ale amatorzy napoju, którzy szukają atmosfery piwiar­ni, z jej spokojnym pociąganiem z kufla i pogawędkami w gronie sta­łych bywalców. Jest jak jest, piwo bardzo awansowało, można je podać także w do­mu ku ukontentowaniu przyjaciół. Warto tylko trzymać się sensownej zasady: temperatura (właściwa dla większości gatunków, nie wszyst­kich!) oscyluje około 10°C. W bardzo wielu polskich pubach, niby wy­specjalizowanych w piwie, podaje się je za zimne! Zęby od niego cierp­ną, szczególnie późną jesienią, gdy jeszcze siedzi się w ogródkach.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)