LIN PIECZONY NA RUSZCIE

1 duże liny (ponad 70 dag każdy), 2-3 łyżki oleju, 1 marchew, 1 pietrusz­ka, kawałek selera, 2-3 pędy macierzanki, 10 listków szałwii lekarskiej, sól, pieprz.Liny oczyścić, usunąć łby oraz wnętrzności i opłukać. Wewnątrz i zewnątrz nasmarować gorącym olejem; do wnętrza włożyć obraną i przekrajaną na pół marchew i pietruszkę oraz kawałek selera i opłukane zioła. Powierzchnię posypać solą i pieprzem. Tak przy­gotowane liny ułożyć na ruszcie (można także nad ogniskiem) i piec ok. 25 min w niezbyt wysokiej temperaturze.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)