KLOPSIKI ZE SZCZUPAKA I GRZYBÓW

1 3 kg szczupaka, 2 jajka, włoszczyzna bez kapusty, 2 goździki, 5 ziaren ziela angielskiego, 2 cebule, 4-6 grzybów (piestrzenic), pieprz, majera­nek, macierzanka, 2 ząbki czosnku, sól, łyżka posiekanej natki pietruszki.Ugotować wywar z włoszczyzny. Sprawioną i umytą rybę ugoto­wać w całości w wywarze, dodając ziele angielskie I goździki. Pie- strzenice umyć i ugotować „w trzech wodach”, tzn. trzykrotnie, po każdym zagotowaniu, odlewać wodę. Z miękkiego szczupaka usu­nąć kręgosłup i ości, mięso przepuścić przez maszynkę razem z grzybami. Dodać surowe jajka, drobno posiekany czosnek i cebu­lę, przyprawić suszonymi ziołami, natką pietruszki i solą. Z dobrze wyrobionej masy uformować klopsiki i gotować w tym samym wy­warze, w którym gotowała się ryba, przez ok. 15 min. Podawać na zimno lub na gorąco.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)