JAJKA FASZEROWANE RYBĄ

4 jajka, 10 dag wędzonego lub gotowanego dorsza, 1 łyżka majonezu, 1 łyżka śmietany, sól pieprz, natka pietruszki, 8 małych kromek bułki (ba- / giętki), 2 marynowane śliwki.Jajka ugotować na twardo. Kromki bułki przyrumienić w tosterze, jajka – po ostudzeniu w zimnej wodzie – przepołowić wzdłuż i wy­jąć żółtka. Rybę drobno posiekać razem z żółtkami, dodać śmieta­nę, majonez, pieprz oraz sól do smaku i wymieszać. Białka ściąć odrobinę, żeby dobrze leżały, ułożyć na grzance, otwory po żółt­kach wypełnić przygotowaną masą. Przybrać gałązkami zielonej pietruszki i kawałeczkiem marynowanej śliwki.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)