CZARNE KIEŁBASKI

3/4 szklanki krwi wołowej, 10 dag kaszy perłowej, 10 dag słoniny, 1 cebu­la, cienkie jelito (ok. 1 m), sól, pieprz, łyżeczka suszonego majeranku.Kaszę umyć, namoczyć na kilka godzin i ugotować. Odcedzić, przelać gotującą wodą, aby się nie kleiła. Krew ukręcić z dodat­kiem soli, dodać do kaszy, przyprawić solą, pieprzem i majeran­kiem. Dołożyć pokrajaną w kostkę słoninę i wyrobić masę. Napeł­nić nią jelito, przewiązując nitką co 20 cm, i ugotować w osolonej wodzie (10-15 min), a potem ułożyć na blasze i zapiec w piekarni­ku (20 min). Podawać kiełbaski na gorąco, prosto z pieca, razem z plastrami smażonego boczku i pieczonymi ziemniakami oraz ma­rynowaną ćwikłą lub zieloną sałatą.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)