CHŁODNIK RYBNY Z CZARNĄ RZODKWIĄ

1 kg gotowanej lub smażonej ryby, 1,51 kwasu kminkowego lub brzozo- wego (zob. następne przepisy), 50 dag czarnej rzodkwi, pół szklanki śmietany, koper zielony, sól.Czarną rzodkiew zetrzeć na tarce o dużych otworach. Miskę z utar­tą rzodkwią przykryć i kilka razy potrząsnąć, aż stanie się miękka i przeźroczysta. Gotowaną lub smażoną rybę pokrajać na drobne kawałki, włożyć do wazy, dodać rzodkiew, zalać kwasem kminko­wym wymieszanym ze śmietaną i posypać posiekanym zielonym koperkiem. Podawać z ugotowanymi młodymi ziemniakami, suto posypanymi koperkiem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)