CHŁODNIK RYBNY

1 kg ugotowanych ryb różnych gatunków, 3 łyżki śmietany, 2 czerwone buraczki średniej wielkości, kwaszony ogórek, 1 jajko ugotowane na twardo, sól, pieprz, 1,51 kwasu chlebowego lub buraczanego (zob. nastę­pne przepisy).Buraki umyć, ugotować w łupinach, obrać i zetrzeć na tarce o gru­bych otworach. Ugotowane ryby obrać ze skórki, usunąć kręgosłu­py oraz ości. Połowę kwasu chlebowego lub buraczanego zagoto­wać z solą i gorącym płynem zalać buraczki. Ostudzić. Jajko i kwa­szony ogórek pokrajać w kostkę, włożyć do przygotowanego płynu razem z kawałkami ryb i drobno posiekanym, zielonym koprem. Wymieszać i na krótko wstawić do lodówki. Podawać z gotowany­mi lub pieczonymi ziemniakami.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)