CHLEBOWA ZUPA RYBNA, ZUPA RYBNA Z GRZYBAMI

1 kg drobnych ryb, 30 dag (ok. 3 porcji) dużej ryby, kilka kromek ciemne­go, żytniego Chleba, 1 pietruszka, mały seler, 1 por, zielony koper, sól, 8 ziaren ziela angielskiego Do 1,5 ! zimnej wody włożyć obrane warzywa, ziele angielskie i małe rybki. Gotować ok. 30 min, po czym wywar przecedzić, oso- lić, dodać kromki chleba oraz porcje dużej ryby. Gotować 15-20 min. Przed podaniem wsypać posiekany zielony koper.1 kg ryby, 50 dag świeżych grzybów (rydze, kożlarze, podgrzybki, borowi­ki, maślaki), pół szklanki śmietany, łyżka masła, 2 łyżki posiekanej zieleni­ny (natka pietruszki, koperek), sól.Ryby oczyścić, sprawić, opłukać, włożyć do 21 wrzącej wody, oso- lić, dodać oczyszczone i umyte grzyby. Gotować, aż ryby i grzyby będą miękkie (ok. 15 min). Podprawić śmietaną i masłem, dodać posiekaną zieleninę. Podawać z gotowanymi lub pieczonymi .

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)