BARSZCZ ŚLEDZIOWY

Duży solony śledź, garść suszonych borowików, 2 czerwone buraczki, 2 łyżki oleju, 2 małe cebule, sól.Borowiki umyć i namoczyć na noc w 21 zimnej wody. Rano, w tej samej wodzie, ugotować grzyby do miękkości. Do gorącego wy­waru dodać oczyszczonego i sfiletowanego śledzia i gotować jesz­cze przez 5 min. Buraczki opłukać i ugotować w łupinach. Po ostu* dzeniu obrać, zetrzeć na jarzynowej tarce i dodać do wywaru. Na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno posiekane cebule, dodać do zupy i jeszcze raz zagotować. Podawać z gotowanymi ziemniaka­mi lub fasolą.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!
Wszelkie prawa zastrzeżone (C)