ZAKĄSKA Z KILEK

6 ziemniaków średniej wielkości, 20 dag solonych kilek, marchew, cebu­la pół łyżeczki mielonej kolendry, kwaszony ogórek lub garść kwaszonej kapusty, 2 łyżki majonezu, łyżeczka mielonego kminku.Ziemniaki i marchew ugotować. Po ostudzeniu ziemniaki obrać, przekrajać na pół i wydrążyć łyżeczką. Miąższ ziemniaczany i ugo­towaną marchew przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać drobno posiekane kiiki i cebulę, przyprawić kolendrą, wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić połówki ziemniaków. Majo­nez wymieszać z drobno posiekanym ogórkiem lub kwaszoną ka­pustą też drobno posiekaną. Na każdej połówce ziemniaka poło­żyć spory „kleks” sosu i posypać mielonym kminkiem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!