SERNICZKI SMAŻONE

50 dag twarogu, 2 jajka, 6 dag mąki, cukier wanilinowy, 2 łyżki cukru, ma­sło lub margaryna do smażenia, śmietana z cukrem pudrem do polania.Twaróg przepuścić przez maszynkę, dodać jajka, trochę mąki, wa­nilię oraz cukier i dobrze wymieszać. Stolnicę posypać resztą mąki, wyłożyć twaróg i zagnieść ciasto. Utoczyć z niego wałki jak na leniwe pierogi i w podobny sposób pokrajać. Kłaść na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażyć na rumiano ze wszystkich stron. Podawać serniczki na ciepło, polane śmietaną i posypane cukrem pudrem.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej:

Witam. Mam na imię Kamil. Od wielu lat pasjonuję się gotowaniem, przyrządzaniem potraw i wymyślaniem przepisów. Chciałbym na tym blogu opowiadać Wam o rzeczach, o których nie mieliście wcześniej pojęcia!