25 dag zrazowego mięsa wołowego, 25 dag mięsa baraniego od udźca, 25 dag schabu wieprzowego, 4 duże cebule, łyżka suszonego tymianku, sól, pieprz ,.Wszystkie mięsa pokrajać w dużą kostkę, posypać solą, tymian- kiem i pieprzem. Cebulę pokrajać w talarki. W głębokim naczyniu ogniotrwałym ułożyć mięso, przekładając je cebulą i zalać wrząt­kiem w takiej ilości, aby było przykryte. Piec w piekarniku pod przy­krywką w mniej niż średniej temperaturze (100-150°C) przez ok. 3 godz., sprawdzając, czy nie należy podlać wody (mięso powinno być stale przykryte jej cienką warstwą). Podawać z ziemniakami z wody i surówkami.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *